India – Cafea de specialitate proaspăt prăjită
În hindi, cuvântul ‘Ratnagiri’ se traduce ca ‘Muntele Perlă’, nume provenit de la desișul de stejari argintii care încununează această fermă. Înființată în 1920, Ratnagiri este deținută și operată de Ashok Patre, fiind transmisă de-a lungul generațiilor de la bunic la tată și apoi la fiu.
Ferma Ratnagiri este o fermă organică/biodinamică cu certificare oficială Rainforest Alliance. Testele trimestriale ale solului sunt practici standard.
Ferma utilizează apă de mare ionică și extract de alge marine pentru a spori imunitatea plantelor și nivelul zahărului din fructe.
Cafea boabe India – Cum se obţine
Ashok descrie această cafea ca fiind procesată cu “miere roşie”, folosind în principal cafea boabe din varietatea Cauvery. Pentru a fi obţinute, boabele India Ratnagiri sunt decojite şi lăsate să fermenteze aerob, fiind uscate încet timp de 26 de zile pe paturi înălţate.
În ciuda numelui purtat de această metodă, pentru obţinerea cafelei de specialitate India nu se foloseşte cu adevărat miere, ci aceasta este denumirea dată mucilagiului roşiatic rămas în urma uscării, fermentării şi întoarcerii cu grijă a boabelor de cafea.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.