Cafea boabe din surse certificate

Descoperă bucuria aromei autentice cu selecţia de cafea de specialitate proaspăt prăjită Starea Naţiei, provenită din culturi sustenabile din întreaga lume.

Cafea de specialitate proaspăt prajită

Potrivită atât pentru espresoare automate şi cafetiere clasice, cât şi pentru prepararea tradiţională la ibric, după râşnire, cafeaua boabe îşi păstrează intensitatea aromei şi prospeţimea gustului pentru o băutură desăvârşită.

Cafea Etiopia Uraga

Uraga este un teritoriu aflat în zona estică a regiunii Guji şi este unul dintre puţinele locuri din Etiopia unde cafeaua este cultivată la altitudini de peste 2000 de metri. Cafeaua cultivată aici beneficiază de solul vulcanic bogat şi altitudinea ridicata a zonei, rezultând arome incredibil de complexe.

Cafeaua Etiopia Uraga prezinta note vibrante de fructe cu sâmbure precum piersica şi caisa, însoţite de accente florale şi o dulceaţă delicată de miere.

Cafea Brazilia

Evidenţiind note de ciocolată neîndulcită, accente de boabe de vanilie şi o uşoară notă de alune de pădure, fiecare cană de Cafea Brazilia se desfăşoară minunat pe papilele gustative, cu o dulceaţă distinctă ce lasă un gust final complex şi cremos.

Cafea Mexic

Cafeaua Mexic este o cafea premium crescută în statul sudic Chiapas şi se remarcă prin gustul său uşor şi delicat, precum şi prin aciditatea uşoară şi vioaie, având un corp uşor pâna la mediu.

Crescuta în colţul de sud-est al statului, în regiunea muntoasă aproape de graniţa cu Guatemala, se spune că o cafea Mexic buna rivalizează in complexitate şi putere cu cele mai fine cafele din Guatemala.

Cafea Guatemala

Cu o aroma de excepţie, cafeaua Guatemala este cultivată în Concepción Huista, în apropiere de cea mai înaltă creastă montană din America Centrală.

Provenind de la fermierii din Cooperativa CODECH, această cafea este cultivată la altitudini remarcabile şi beneficiează de note fructate şi o aromă distinctă de hibiscus.

Cafea decofeinizată

Recomandată în special persoanelor care doresc să reducă sau să evite consumul de cofeină, o cană de cafea decofeinizata conţine la fel de mulţi antioxidanţi ca şi cafeaua clasică.

O ceaşcă de cafea decofeinizată din Magazinul Naţiei te va incanta cu note subtile de ciocolată, pepene galben şi lime.

Diferenţa dintre cafeaua de specialitate şi cea comercială, din supermarket

Ce definește cafeaua de specialitate este atenția acordată fiecărui pas din lanțul de producție: de la cultivare, recoltare și procesarea boabelor, până la ambalare și preparare.

Cultivarea se face la altitudini ridicate, unde condițiile climatice și solul contribuie la dezvoltarea unui profil de gust complex și distinctiv. Procesele de recoltare sunt selective, muncitorii alegând manual doar boabele mature și perfecte.

Gustul, aroma şi textura

Diferențele față de cafeaua obișnuită sunt multiple și se reflectă în primul rând în gust, aromă și textură. Cafeaua de specialitate oferă o varietate bogată de arome, de la fructat la floral sa, având note subtile și echilibrate.

Procesele de prăjire sunt atent controlate pentru a accentua caracteristicile naturale ale boabelor, iar acest lucru le conferă sortimentelor de specialitate caracteristicile unui produs premium.

Cafea boabe cultivată în mod etic

Pe lângă gustul superior, cafeaua de specialitate pe care o găsiţi în Magazinul Naţiei promovează sustenabilitatea, fiind cultivată în moduri care protejează mediul înconjurător și oferă condiții de muncă corecte pentru fermieri. Astfel, se încurajează relații directe între producători și consumatori, sprijinind transparența și recunoașterea muncii fermierilor.

Sustine productiile Starea Natiei cu orice achizitie de cafea boabe facuta in magazin, cu o donatie in site sau prin completarea unui formular pentru redirectionarea a 3.5% din impozitul pe venit.